p6190332Σας ενημερώνουμε ότι διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 2ος Πανελλήνιος αγώνας αθλητικής αλιείας Κυπρίνου από 17 έως 19 Ιουνίου 2011, στην λίμνη των Ιωαννίνων.

 


Τον αγώνα διοργάνωσε μετά από ανάθεση της ΕΟΥΔΑ, ο ΑΣΕΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, διοργανωτής όλων των αγώνων του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου.

p6190274


Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα το τμήμα αλιείας της Περιφέρειας, τον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς και το Αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων που συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε να διεξαχθεί ένας καταπληκτικός αγώνας.

p6190236


Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε εγκάρδια το Δ.Σ. και τα μέλη του ΑΣΕΑΠ που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και διοργάνωσαν ένα αγώνα « πρότυπο» για τα δεδομένα της αθλητικής αλιείας κυπρίνου.


Πρέπει να τονίσουμε ότι στην λίμνη των Ιωαννίνων φιλοξενείται για πρώτη φορά αγώνας αθλητικής αλιείας κυπρίνου και αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του διοργανωτή συλλόγου αλλά και ένα μεγάλο ρίσκο για όλους όσους συμμετέχουν στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

p6190258


Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά !!!!!!!!!!!!!

Τριάντα μία (31) ομάδες από οκτώ (8) διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας πήραν μέρος για συνεχόμενες 48 ώρες, σε έναν συναρπαστικό αγώνα, τον πρώτο αγώνα με εκατοντάδες θεατές!!

Η φιλόξενη τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων αλλά και οι πολυάριθμοι τουρίστες της πόλης έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και εντυπωσιάστηκαν θετικά από το γεγονός, μιας και το πεδίο του αγώνα βρισκόταν μπροστά από το κάστρο των Ιωαννίνων την πιο τουριστική περιοχή της πόλης.

p6180158


Οι εξήντα δύο (62) διαγωνιζόμενοι του αγώνα εξήγησαν σε όλους τους παρευρισκόμενους την διαδικασία και τον Κανονισμό αθλητικής αλιείας Κυπρίνου, ενώ μεγάλη εντύπωση έκανε τόσο στους θεατές όσο και στους τοπικούς άρχοντες η άψογη οργάνωση των διαγωνιζόμενων και των διοργανωτών.

p6190249


Υπήρχαν παντού, σακούλες σκουπιδιών, τασάκια για τα αποτσίγαρα καθώς και χημικές τουαλέτες. Υπήρχαν οι εθελοντές που στήριξαν δυναμικά την διοργάνωση και έκαναν τον αγώνα πρότυπο ενώ το κυριότερο ήταν τα πολλά αλιεύματα που απελευθερώθηκαν ΟΛΑ, καταδεικνύοντας την ευαισθησία των αθλητών στην προστασία του κυπρίνου.

p6190308

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη της καφετέριας ΤΑ ΝΑΥΤΑΚΙΑ για την ζεστή του φιλοξενία.


Στον αγώνα, που ξεκίνησε στις 18.00 της Παρασκευής 17 Ιουνίου και έληξε στις 18.00 της Κυριακής 19 Ιουνίου αλιεύτηκαν και ΑΠΕΛΕΥΡΕΘΩΘΗΚΑΝ !!!!συνολικά 36 κυπρίνοι συνολικού βάρους 131 κιλών και 150 γραμμαρίων !!!!!!!!

p6180043

p6190324

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

apotelesmata

Αξίζει να σημειωθεί πως η 1η ομάδα του αγώνα έκανε και Πανελλήνιο ρεκόρ Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου, καθώς ένα από τα αλιεύματα τους ήταν 11 κιλά και 150 γραμμάρια, βάρος που αποτελεί το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο ρεκόρ στην χώρα μας.

img 1458

Πασσαλής-Δάκης 1η θέση, Μεγαλύτερο Αλίευμα, Πανελλήνιο Ρεκόρ

img 1448

Χατζηδάμος-Χατζής 2η θέση

 

img 1444
Γκαντιαφίκας-Πράφτσιας 3η θέση


Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο αγώνα στις 30 Ιουνίου έω3 Ιουλίου που θα διεξαχθεί και πάλι στην λίμνη των Ιωαννίνων και ο οποίος είναι ο Εθνικός Τελικός αγώνας αλιείας Κυπρίνου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΟΥΔΑ και ανάλογα με τους συντελεστές των αθλητών που θα λάβουν και στους τρεις (3) αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με το πέρας του Εθνικού Τελικού θα συγκροτηθεί η Εθνική Ομάδα Ελλάδος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό, όποια ομάδα έχει το μικρότερο άθροισμα θέσεων (συντελεστών) θα είναι οι Πρωταθλητές Ελλάδος έτους 2011 και όσοι καταλάβουν τις θέσεις 1η έως 4η θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα.

Θα δημοσιεύσουμε πολύ σύντομα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα (συντελεστές) όλων των αθλητών μέχρι στιγμής.

Πηγή: www.sport-fishing.gr